Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024

Δεν έχεις ξαναφάει πιο Τραγανές Κοτομπουκιές !!!

Κοτομπουκιές στο φούρνο τραγανές έξω και ζουμερές μέσα!!!Δεν έχεις ξαναφάει πιο Τραγανές Κοτομπουκιές !!!

Υλικά:
500γρ. κοτόπουλο στήθος
100γρ. γιαούρτι στραγγ.
1 αυγό μεσαίο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
2 κούπες κόρν φλέικς
λίγο σπορέλαιο για ράντισμα

Για τη σως:
150 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. κέτσαπ

λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://linktw.in/bUOSew


 

Πανεύκολοι, τραγανοί και πεντανόστιμοι κεφτέδες με κουνουπίδι !!!

 Εύκολοι τραγανοί κεφτέδες κουνουπιδιού !!!

Πανεύκολοι, τραγανοί και πεντανόστιμοι κεφτέδες με κουνουπίδι. Δοκιμάστε τους σήμερα κιόλας !!!

Υλικά:

    1/2 κιλό κουνουπίδι βρασμένο


- 3 καρότα βρασμένα

- 1 μέτριο κρεμμύδι

- 100 γρ. τυρί γκούντα

    1 αυγό

    2 κ.σ. μαϊντανό


- 8-10 κ.σ. φρυγανιά τριμμ.

- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

- αλάτι & πιπέρι
 
- αυγό & φρυγανιά για το πανάρισμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://linktw.in/QFmJcZ
 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024

Τα κασεροκουλούρα που μας αρέσουν πολύ !!!


Τα κασεροκουλούρα που μας αρέσουν πολύ...Και για βραδινό  αλλά ότι περισσέψει και για πρωινό αύριο θα είναι μια χαρά ..

 Σ'ένα μπολ ανακάτεψα 2 φλυτζάνια χλιαρο νερό με 2 φακ.μαγιά και 1 κ.σ.ζάχαρη.

Αφού άφρισε το μείγμα και ενεργοποιήθηκε η μαγιά έριξα 3 κ.σ. ελαιόλαδο,800 γρ.αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο και μισό κ.γ.αλατι.

Ανακάτεψα τα υλικά και πήρα μια μαλακή ζύμη,την έβαλα  επάνω στον πάγκο κουζίνας και ζύμωσα λίγη ώρα.

Έβαλα στο μπολ και τη σκέπασα να διπλασιαστεί.

Επλασα κουλούρια,τα βούτηξα σε νερό και μετά σε χοντρό τριμμένο κασέρι...200 γραμμάρια.

Εψησα στους 180 β.αέρα για 20 λεπτά.💖💖

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελίνα Σκλάβου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !
 

Κολοκυθόπιτα με έτοιμη σφολιάτα σούπερ !!!

Κολοκυθόπιτα με έτοιμη σφολιάτα 👍
🍁 2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
🍁 3 καρότα τριμμένα
🍁 1 πατάτα 🥔 τριμμένη
🍁 3 κρεμμύδια
🍁 1 ποτήρι τριμμένο τυρί
🍁 1 ποτήρι κεφαλοτύρι ( δεν είχα... είχα όμως παρμεζάνα)  🍁 2 αβγά, λίγο γάλα
🍁 λίγο μαϊντανό + δυόσμο
🍁 αλάτι + πιπέρι 

.


Σε τηγάνι τσιγαρισα πρώτα τα κρεμμύδια, τα έριξα σε μια λεκάνη, ύστερα τσιγαρισα πατάτα με καρότα.  Στην λεκάνη κι αυτά, συνέχισα με τα κολοκύθια ( αφού τα εστιψα) κι αυτά στη λεκάνη.
Πρόσθεσα τα τυριά, τα μυρωδικά, χτύπησα τα αβγά με το γάλα και τα έριξα μέσα. Ανακάτεμα.
Στο ταψί έβαλα λαδόκολλα, έστρωσα το πρώτο φύλλο σφολιάτας, έριξα το μείγμα και σκέπασα με το δεύτερο φύλλο. Την χάραξα και έριξα σουσάμι.
Ψήσιμο στον αέρα στους 180 , για 50 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κυριακη Σεμερτζιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Λικέρ Κανέλας Μοναδικό!!!



 Αν Αγαπάτε τα Λικέρ και περισσότερο τα Γιορτινά Χριστουγεννιάτικα Λικέρ εδώ είναι η Συνταγή που ψάχνετε!!
Λικέρ Κανέλα Συγκλονιστικό, μοναδικό με Άρωμα και Γεύση Χριστουγέννων. Γίνετε με απλά υλικά και φυσικά έτοιμο σε 1 εβδομάδα ώστε να το χαρείτε με την οικογένεια και φίλους! Πραγματικά τέτοιο Λικέρ δεν έχετε δοκιμάσει ξανά!!!

Χριστουγεννιάτικο κι όχι μόνο Λικέρ Κανέλας Μοναδικό, με Άρωμα και Γεύση Συγκλονιστική!! Έτοιμο σε 1 Εβδομάδα!!

Λικέρ Κανέλας Μοναδικό!!!

500 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας
8 Ξυλάκια Κανέλας

Για το Σιρόπι
250 γρ Νερό
350 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι Κανέλας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=IzRiFpBzhI0

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024

Πιτάκια με τυρί λουκάνικο κασέρι-Να τρώς κ να μην σταματάς !!!!



Πιτάκια με τυρί λουκάνικο κασέρι-Να τρώς κ να μην σταματάς !!!!

Υλικά για την ζύμη.

200 γραμ γιαούρτι

150 γραμ. ηλιέλαιο

1 ασπράδι αυγού

1 φακελάκι μπέικιν

1κουτ γλυκού ζάχαρη

1 κουτ γλυκού αλάτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 400 γραμ .


 Για την γέμιση με τυρί.

200 γραμ φέτα τριμμένη

100 γραμ κεφαλοτύρι

Λίγο πιπέρι κ ρίγανη

1 κουτ γλυκού γιαούρτι

1 αυγό


Υλικά για γέμιση λουκάνικο

 Κέτσαπ καφαλοτύρι λουκάνικα η μικρά η μεγάλο κομμένο .

Υλικά για γέμιση με Ζαμπόν κασέρι.

Ζαμπό κασέρι κομμένο διαγώνια φτιάχνουμε ρολάκια κ τα τοποθετούμε στην ζύμη.


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τον κρόκο .

Η ζύμη να είναι μαλακή.

Φτιάχνουμε τα πιτάκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε κ με ότι γέμιση θέλουμε .

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού κ λίγο νεράκι ανακατεμένο .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαρίνα -Αλέξης!-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ!
 

Τούρτα κατσαρόλας νηστίσιμη!!!

Αυτή η νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας είναι τόσο απολαυστική που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν περιέχει γαλακτοκομικά ή αυγά! Ένα εύκολο, οικονομικό και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι. Ιδανική για κάθε περίσταση, ακόμα και αν δεν νηστεύετε.!!


ΥΛΙΚΑ
🔪1 λίτρο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
🔪150 γρ ζάχαρη
🔪100 γρ κορν φλάουρ
🔪40 γρ κακάο σκόνη
🔪2 βανιλίνες
🔪70 γρ φυτικό λάδι
🔪300 γρ μπισκότα digestive
🔪4 μπισκότα digestive
🔪170 γρ καυτό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
🔪300 γρ κουβερτούρα
🔪Τριμμένο μπισκότο ή καρύδι
🔪20x11 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=_ZrIxWpSZXE
 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ και Vegan !!!

Υπέροχο φαγητό!ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΝΗΣΤΊΣΙΜΗ και Vegan συνταγή μούρλια !!!!!!

Υλικά
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα (κομμένα φέτες χοντρές)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξηρό
1 κουταλιά γεμάτη μαϊντανό
1 κουταλιά γεμάτη άνηθο
1 μικρό τριμμένο καρότο 🥕
3 μεγάλα μαρούλια
1 φλιτζανάκι ελληνικού ρύζι 🍚 Καρολίνα
αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά.
Για το τέλος στύψτε 1 λεμόνι 🍋 και διαλύστε 1 κουταλιά κορν φλαουρ και μία τσιμπιά κουρκουμά.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ελάχιστο σκόρδο στο βράσιμο και επίσης ότι άλλο λαχανικό σας αρέσει εγώ βάζω και σπανάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=dfs0Ya57yaQ
 

Μπάμιες με μοσχαράκι κατσαρόλας !!!


Πολλά λέγονται για τις μπάμιες και κάποιοι ούτε να τις δουν ούτε να τις ακούσουν!! Εμάς  όμως είναι αγαπημένες μας!!
Μπάμιες με μοσχαράκι !!!

Υλικά-Εκτέλεση.


Λαδάκι με κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα κ σοτάρο το κρέας .-Μοσχαράκι σε κομμάτια.

Λίγο γύρισμα στην κατσαρόλα.

Προσθέτω την ντοματούλα.

Μαγειρεύω να μαλακώσει το κρέας.

Και ακολουθούν οι μπάμιες και το κρεατάκι να είναι μισοβρασμένο....

Οχι ανακάτεμα μόνο κούνημα την  κατσαρόλα και λίγο πριν  σβήσουμε τη φωτιά, μαϊντανό και αλατοπίπερο!!

Εκτέλεση φωτο συνταγή από κ.Vas Kas-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
 

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο αφρός !!!


 Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο !!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 αυγά
100 γρ ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
100 γρ ελαιόλαδο
Λίγο ούζο
1 ντομάτα 🍅
1 κρεμμύδι μαϊντανό
15-20 γρ αλάτι ότι μπαχαρικά θέλουμε.

Εκτέλεση

Ζυμώνω τόν κιμά από το βράδυ να δέσουν τα υλικά.
Σε ένα βάζο ανακατεύω μουστάρδα ντομάτα ελαιόλαδο λεμόνι και περιχύνω τις πατάτες και τα Κολοκυθάκια βάζω και τα μπαχαρικά που θέλω
Προσθέτω και λίγο νερό να έχει ζουμάκι
Έβαλα και μια πιπεριά Φλωρίνης για γεύση ανάμεσα στις πατάτες.

Ψήνω στους 180 βαθμούς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Βούλα Καραπέτρου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ .

Ιμάμ μπαϊλντί !!!

  Νοστιμιά με απλά υλικά, φαγάκι που ψήθηκε στην ξυλόσομπα,μέλωσε και έμεινε με το λαδάκι του!
  Ιμάμ μπαϊλντί με  μελιτζάνες!!!

 ( Τελευταίες καλοκαιρινές από παραγωγό στη λαϊκή) που έμειναν για λίγη ώρα στο αλατόνερο, μετά άλλος τις ψήνει λίγο,άλλος τις τηγανίζει...  

Και στο τηγάνι λαδάκι γύρισμα κρεμμύδια φετούλες, σκόρδο ψιλοκομμένο και ντοματούλα τριμμένη και ψιλοκομμένη, προσθέτουμε κι ελάχιστο νεράκι, σιγοβράζουμε και στο τέλος αλατοπίπερο και μαϊντανό.

Μετά μπαίνουν στο ταψί οι μελιτζάνες,γεμίζουν με τα υλικά που ετοιμάσαμε , προσθέτουμε λίγο λαδάκι,ελάχιστο νεράκι, αλατοπίπερο κι αφήνουμε να ψηθούν να  μελώσουν τα κρεμμύδια και οι μελιτζάνες.

180 βαθμούς .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Vas Kas- ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
 

Γλυκό του Κουταλιού Μήλο - Φιρίκι!!!

Γλυκό του Κουταλιού Μήλο-Φιρίκι!! Απλά του Ονείρου με Απίστευτη Χειμωνιάτικη Γεύση! Γίνετε Πανεύκολα !!!

.


Γλυκό του Κουταλιού Μήλο - Φιρίκι!!

Για το μείγμα Νερού
Μπόλικο Νερό
Χυμο απο ένα Λεμόνι και Λεμονοκουπες
1 κουτ γλυκού Ξινό

650 γρ Μήλα Φιρίκια καθαρισμένα
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
100 γρ Αμύγδαλα Λευκά
35 περίπου Γαρύφαλλα
1 Σταγόνα κόκκινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=vuldfGB5CN0
 

Θεϊκή Πραλίνα Φιστικιού Σπιτική και χειροποίητη !!!

Η Απόλυτη και Διάσημη Πραλίνα φιστικιού !!!Θεϊκή Πραλίνα Φιστικιού Σπιτική και χειροποίητη, με 3 Υλικά ΜΟΝΟ για Άπειρες συνταγές και Γλυκά!!!!

Πραλίνα Φιστικιού Θεϊκή

110 γρ Φιστίκια χωρίς κέλυφος
40 γρ Ηλιέλαιο
380 γρ Ζαχαρούχο Γάλα
2-3 Σταγόνες πικραμύγδαλο (Προαιρετικά)
Λίγο Πράσινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=aQd3-1nGW8U

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Κέικ μαρμπρέ νηστίσιμο !!!


    Κέικ μαρμπρέ νηστίσιμο !!!

    Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (400 ml )

2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( 170 ml)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)

3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν

3 βανίλιες

3 κγ κακάο

    Εκτέλεση
Χτυπάμε για λίγα λεπτά τη ζάχαρη, το χυμό και το ηλιέλαιο με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί το μπεικιν και τις βανίλιες.Απο το μείγμα κρατάμε λίγες κουταλιές σε ενα μπολ. Ριχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε αλεύρι.

Αδειάζουμε το μισό απο το άσπρο μείγμα στη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα κακάο να απλωθεί πανω στο άσπρα μείγμα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο άσπρο.

Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170  βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ξεφορμάρουμε μετα απο 10 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA !
 

Γλυκό πορτοκάλι!!!

 Γλυκό φλούδα πορτοκαλιού!!!

 Υλικά

✔️6 ή 7 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα μετράμε 1000 γραμμάρια φλούδα

✔️900 γρ ζάχαρη

✔️ 2 ½ ποτήρια νερό

✔️Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1️⃣ Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια σε τρεχούμενο νερό και στεγνώνουμε με πετσέτα.Με ένα τρίφτη ξύνουμε τη φλούδα και την κρατάμε σε ένα μπολ.

2️⃣ Ανάλογα με το μέγεθος του πορτοκαλιού κόβουμε στα 4 ή στα . Αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους και το κρατάμε κι αυτό σε μπολ στην άκρη.

3️⃣ Παίρνουμε οδοντογλυφίδες ρολάρουμε μια   μια τις φλούδα πορτοκαλιού και περνάμε σε κάθε φλούδα μια οδοντογλυφίδες.

4️⃣ Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις φλούδες και γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό.Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση,να  κοχλάσει δηλαδή το νερό. Στραγγίζουμε και κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές.Ξεπικρίζουμε δηλαδή τις φλούδες πορτοκαλιού.

4️⃣ Βράζουμε δηλαδή 3 φορές.Την τελευταία φορά στραγγίζουμε και βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

5️⃣ Βάζουμε νερό και ζάχαρη στην κατσαρόλα και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Τότε ρίχνουμε τις φλούδες. Μόλις πάρει βράση αφήνουμε 10 λεπτά,κλείνουμε τη φωτιά αφαιρούμε την κατσαρόλα απ το μάτι και αφήνουμε 24 ώρες με σκεπασμένη πετσέτα από πάνω.

6️⃣Την επόμενη μέρα Βάζουμε να βράσει πάλι σε δυνατή φωτιά για να διατηρήσει το σχήμα και το χρώμα του . Θέλει περίπου μισή ώρα βρασμού ανάλογα την κατσαρόλα . Προς το τέλος βγάζουμε με μια ξύλινη κουτάλα λίγο σιρόπι και το αφήσουμε σε ένα πιατάκι να κρυώσει . Θα δούμε αν έδεσε το σιρόπι :παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε μια σταγόνα σιρόπι,αν η σταγόνα μείνει και δεν διαλυθεί,είναι έτοιμο το σιρόπι μας . Αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα.

7️⃣Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού να μην ζαχαρώσει το γλυκό και είναι έτοιμο.

8️⃣ Μοιράζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν . Έτσι είμαστε σίγουροι ότι τα βάζα μας έχουν στραγγίσει.

➡️ Αφού κρυώσουν τα κρατάμε σε  σκοτεινό μέρος  χωρίς υγρασία.

➡️Όσο βράζει το γλυκό δεν ανακατεύουμε ποτέ κι αν χρειαστεί βάζουμε μόνο ξύλινη κουτάλα

➡️ Το ξύσμα που κρατήσαμε το βάζουμε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη να έχουμε ξύσμα για τα κέικ ή το απλώνουμε σε ένα ταψάκι να ξεραθει για λίγες μέρες και μετά το ανακατεύουμε με ζάχαρη.Βάζουμε  σε κάθε συνταγή μας και μια κουταλιά της σούπας απ την αρωματική ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγή φωτογραφία από Blog -MPAXARI & KANELA!