Ελιές,σπιτικές με πολύ απλό τρόπο !!!
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
νερό
αλάτι χονδρό
προαιρετικά ξύδι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Χαράζουμε τις ελιές μας απο την μία πλευρά.
Τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι πολύ καλά
Τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ τόσο μεγάλο ώστε να σκεπάζονται από το νερό που θα ρίξουμε από πάνω και τις σκεπάζουμε .
Τις αφήνουμε έτσι για 25 ημέρες αλλάζοντας καθημερινά το νερό με καινούργιο για να ξεπικρίσουν εντελώς .
Στις 25 ημέρες τις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε αλάτι ι χούφτα χοντρό και τις ανακατεύουμε .
Τίς αφήνουμε έτσι για 4 ώρες .
Τώρα ανάλογα την προτίμηση του καθενός ,η τις αφήνουμε έτσι με το αλάτι σκεπασμένες σε ένα τάπερ ,η,τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ,η τις βάζουμε πάλι σε γυάλινο μπόλ με λαδι και ξύδι .Γίνονται και με τους 3 τρόπους υπέροχες !!
Εγώ έφτιαξα από ένα βάζο και με τους 3 τρόπους ,βουτήξτε ψωμάκι στο λαδάκι με τις ελιές ,φάτε και ελίτσες να δείτε νοστιμιά !!! Γίνονται πεντανόστιμες !! Να ευχαριστήσω την φίλη Ξένια για τις ελίτσες που μου έφερε από την Καλαμάτα .
Τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι πολύ καλά
Τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ τόσο μεγάλο ώστε να σκεπάζονται από το νερό που θα ρίξουμε από πάνω και τις σκεπάζουμε .
Τις αφήνουμε έτσι για 25 ημέρες αλλάζοντας καθημερινά το νερό με καινούργιο για να ξεπικρίσουν εντελώς .
Στις 25 ημέρες τις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε αλάτι ι χούφτα χοντρό και τις ανακατεύουμε .
Τίς αφήνουμε έτσι για 4 ώρες .
Τώρα ανάλογα την προτίμηση του καθενός ,η τις αφήνουμε έτσι με το αλάτι σκεπασμένες σε ένα τάπερ ,η,τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ,η τις βάζουμε πάλι σε γυάλινο μπόλ με λαδι και ξύδι .Γίνονται και με τους 3 τρόπους υπέροχες !!
Εγώ έφτιαξα από ένα βάζο και με τους 3 τρόπους ,βουτήξτε ψωμάκι στο λαδάκι με τις ελιές ,φάτε και ελίτσες να δείτε νοστιμιά !!! Γίνονται πεντανόστιμες !! Να ευχαριστήσω την φίλη Ξένια για τις ελίτσες που μου έφερε από την Καλαμάτα .