Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα digestive
3 κουτ..σούπας . νες καφέ
250 γραμ. φυτική σαντιγί
300 γραμ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
σιρόπι σοκολάτας σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο για να παγώσει καλά
.Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας τον καφέ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βουτάμε μέσα στο εβαπορέ τα μπισκότα πολύ γρήγορα ίσα να βραχούν όχι να μουλιάσουν και τα βάζουμε σαν βάση στρώνοντας τα σε πυρές στρογγυλό μεγέθους τούρτας .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά ,τουλάχιστον 4 με 5 ώρες Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί
Σημείωση
Την βάση μπορούμε να την κάνουμε και με πτί μπέρ μπισκότα χρησιμοποιούμε 2 πακέτα .
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ αυτόν τον τρόπο .
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο 250 γραμ.και αφού βάλουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο πυρέξ η ταψάκι που θα το φτιάξουμε ,ρίχνουμε το βούτυρο το λιωμένο το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μείγμα και στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα .Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφετε παραπάνω
Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα πτι μπέρ ολικής αλέσεως ,
3 πακέτα μπισκότα digestive
3 κουτ..σούπας . νες καφέ
250 γραμ. φυτική σαντιγί
300 γραμ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
σιρόπι σοκολάτας σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο για να παγώσει καλά
.Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας τον καφέ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βουτάμε μέσα στο εβαπορέ τα μπισκότα πολύ γρήγορα ίσα να βραχούν όχι να μουλιάσουν και τα βάζουμε σαν βάση στρώνοντας τα σε πυρές στρογγυλό μεγέθους τούρτας .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά ,τουλάχιστον 4 με 5 ώρες Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί
Σημείωση
Την βάση μπορούμε να την κάνουμε και με πτί μπέρ μπισκότα χρησιμοποιούμε 2 πακέτα .
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ αυτόν τον τρόπο .
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο 250 γραμ.και αφού βάλουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο πυρέξ η ταψάκι που θα το φτιάξουμε ,ρίχνουμε το βούτυρο το λιωμένο το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μείγμα και στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα .Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφετε παραπάνω
Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα πτι μπέρ ολικής αλέσεως ,