Υλικά για 12 μπρουσκέτες
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες 1 εκατοστού
2 ντομάτες μεγάλες κομμένες σε λεπτές φέτες
350 γρ. τυρί κίτρινο πχ γκούντα να λιώνει.
12 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες
Στις φέτες του ψωμιού ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180oC για 4 λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο το ψιλοκομμένο ζαμπόν να ροδίσει,το τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σε κάθε φέτα ψωμιού τοποθετούμε εναλλάξ μια φέτα ντομάτα,ζαμπόν , και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Βάζουμε τις μπρουσκέτες στον ήδη ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αν μας αρέσει από πάνω πασπαλίζουμε με λγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στις φέτες του ψωμιού ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180oC για 4 λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο το ψιλοκομμένο ζαμπόν να ροδίσει,το τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σε κάθε φέτα ψωμιού τοποθετούμε εναλλάξ μια φέτα ντομάτα,ζαμπόν , και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Βάζουμε τις μπρουσκέτες στον ήδη ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αν μας αρέσει από πάνω πασπαλίζουμε με λγο ψιλοκομμένο βασιλικό.