1 λίτρο κονιάκ
1κιλό φρουτο πλημένο κομμενο στην μέση με τα κουκουτσια του
1 κιλό ζάχαρη καστανη
2-3 κανέλλες
2-3 γαρύφαλλα
προεραιτικά αρμπαρόριζα μερικά κλωναράκια
1/2 λεμόνι μόνο το χυμό
Τα κλέινω όλα μαζί σε ένα βάζο για 1 μήνα περίπου σε κλειστό ντουλάπι και σκοτεινό μέρος.. ανακοινω συχνα για να λιώση η ζάχαρη.. Δεν τα σουρώνω απλα βγάζω λικέρ όταν θέλω να σερβίρω και συμπληρώνω με κονιάκ.. όσο περισσότερο μένει όλο μαζι τόσο καλυτερη ζύμωση γίνετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.. (αν γίνει πολυ γλυκό προσθέτο και αλλο κονιάκ )
Συνταγή Τα Λικερ της "Σοφίας"