Αυτό
κι αν είναι εύκολο και γρήγορο παγωτό. Εντυπωσιακό και τόσο γευστικό
που θα τα χάσετε. Έχει τη γεύση εξωτικού κοκτέιλ. Μπορείτε να το
σερβίρετε ακόμα και με γλυκό κουταλιού. Η παρασκευή του θυμίζει
περισσότερο τα ανακατέματα που κάναμε πιτσιρίκες στις πλαστικές
κουζινίτσες μας. Έχετε το λόγο μου ότι θα ενθουσιαστείτε και θα το
φτιάξετε ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τα ζεστά
απογεύματα του καλοκαιριού, για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στη
παρέα σας. Κοινώς είναι το παγωτό της... τεμπέλας, που κάνει εντύπωση
1 φλ. ανανάς κονσέρβας καλά στραγγισμένος κομμένος σε κομμάτια
1 φλ. maraschino κεράσια καλά στραγγισμένα κομμένα σε κομμάτια + λίγα ακόμα για τη διακόσμηση ολόκληρα
1 φλ. τριμμένη καρύδα
1/2 φλ. καρύδια ή φιστίκια ή αμύγδαλα σε κομμάτια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 φλ. σαντιγί + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
1 κ.σ σιρόπι από τα κεράσια maraschino
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ανανά, τα κεράσια, τη τριμμένη καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από τα κεράσια και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Στρώνουμε με μεμβράνη μία φόραμ του κέικ, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισσεύει. Ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνουμε στη κατάψυξη για 24 ώρες. Για να σερβίσουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με σαντιγί και κεράσια maraschino
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι κουζινίστας
1 φλ. ανανάς κονσέρβας καλά στραγγισμένος κομμένος σε κομμάτια
1 φλ. maraschino κεράσια καλά στραγγισμένα κομμένα σε κομμάτια + λίγα ακόμα για τη διακόσμηση ολόκληρα
1 φλ. τριμμένη καρύδα
1/2 φλ. καρύδια ή φιστίκια ή αμύγδαλα σε κομμάτια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 φλ. σαντιγί + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
1 κ.σ σιρόπι από τα κεράσια maraschino
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ανανά, τα κεράσια, τη τριμμένη καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από τα κεράσια και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Στρώνουμε με μεμβράνη μία φόραμ του κέικ, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισσεύει. Ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνουμε στη κατάψυξη για 24 ώρες. Για να σερβίσουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με σαντιγί και κεράσια maraschino
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι κουζινίστας