Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτέδες με γαλοπούλα & λαχανικά στο φούρνο!

   Κάνω πολύ συχνά αυτού του είδους κεφτέδες, σε διάφορους συνδυασμούς. Αν θέλετε να τους χορτοφάγους απλά να αντικαταστήσετε  το κρέας με τα ρεβίθια, ή τριμμένο κολοκύθι στραγγισμένο. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί, αν θέλετε. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές σε αυτή τη συνταγή και κάθε φορά κάνει  ένα υπέροχο πιάτο. Ακόμα και η φρυγανιά μπορεί να αντικατασταθεί από νιφάδες βρώμης, σε περίπτωση που θέλετε μια συνταγή χωρίς γλουτένη.

Υλικά
 2 1/2 φλιτζάνια  βρασμένη  γαλοπούλα
    2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα
    2 πατάτες,  ξεφλουδισμένες
    3 αυγά
    2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 ή 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
    αλάτι  και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ραντίσουμε κατά το ψήσιμο






Οδηγίες

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Στρώνουμε στο ταψί χαρτί  ψησίματος και το περνάμε με λάδι.
    Προσθέτουμε αν έχει  απομείνει μαγειρεμένη γαλοπούλα η βράζουμε νέα  και την βάζουμε  στο μπολ του μίξερ , χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει σχεδόν, όχι εντελώς .Την  αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε  τα καρότα και τις πατάτες στις  μεγάλες τρύπες του τρίφτη ή στο μίξερ. Τα προσθέτουμε πάνω από την γαλοπούλα στο μπολ.
  
    Προσθέτουμε το  ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά..
Αν δεν πλάθονται προσθέτουμε λίγη λίγη φρυγανιά δοκιμάζοντας μέχρι να πλάθονται.

  
 Τα πλάθουμε  μπάλες και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε  στο έτοιμο λαδωμένο χαρτί ψησίματος.
   Περιχύνουμε με λίγο λάδι πάνω από τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά από τη μία πλευρά και 15 - 20 λεπτά από την άλλη πλευρά.
   
    Σερβίρετε ζεστά μαζί με την αγαπημένη μας σάλτσα και γαρνιτούρα, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, οι πατάτες.

Μαγειρική και Συνταγές