2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
αλάτι
2-3 κουταλιές γάλα ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή
Γέμιση:
2 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες που τις εχω λαδώσει και ψήσει λίγο στο γκριλ
5 φέτες ζαμπόν,σε κομμάτια
5 φέτες μπέικον σε κομμάτια
γκούντα σε κομμάτια
1/2 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το εξωτερικό σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μια κόκκινη πιπεριά σε φετάκια
1 κουτί εβαπορέ
1 φουσκωτή κουταλιά σούπας. ψιλό σιμιγδάλι
μοσχοκάρυδο, πιπέρι και λίγο αλάτι
Οδηγίες
Σoτάρω σε λίγο λάδι κρεμμύδι αλαντικά και πιπέρια.
Ρίχνω το γάλα και σιμιγδάλι και αμέσως τις πατάτες τυρί μπαχαρικά και μόλις πάρει μιά βράση το βγάζω από την εστία.
Στρώνω τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα ρίχνω και τη γέμιση από πάνω λίγο τυρί τριμμένο και ψήνω σε 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Συνταγή από
Μαρτσια Μπασιου-