500 γρ φυλλο κρουστας
1 λιτρο γαλα
100 γρ σιμιγδαλι ψιλο
4 αυγα
300 γρ ζαχαρη
70 γρ βουτυρο φρεσκο (αυτη τη φορα εβαλα βουβαλισιο)
1 βανιλια
200 γρ βουτυρο για αλειμμα των φυλλων
Για το σιροπι:
4 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
1 κουταλακι γλυκοζη ή 1 φλουδα λεμονιου
Ετοιμαζουμε το σιροπι (5 λεπτα βρασιμο) και το αφηνουμε να κρυωσει.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα να ζεσταινεται. Σ ενα μπωλ ανακατευουμε τα αυγα, τη ζαχαρη και το σιμιγδαλι. Προσθετουμε το μιγμα στο γαλα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απ τη φωτια,
προσθετουμε τη βανιλια και τα 70 γρ βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα. Βουτυρωνουμε το ταψι μας και στρωνουμε ενα ενα τα φυλλα βουτυρωνοντας το καθε ενα (5 φυλλα κατω). Βαζουμε τη κρεμα και στρωνουμε τα υπολοιπα φυλλα πανω βουτυρωνοντας το καθε ενα. Χαραζουμε σε κομματια και ψηνουμε στους 170 αντιστασεις σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα και 20 λεπτα. Μολις το βγαλουμε ζεστο ριχνουμε το κρυο σιροπι και το αφηνουμε να κρυωσει.
Sofia Pavlou-Οι Κουζινίστας