Υλικά
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κσ αλατι
600 γρ ζάχαρη
1 βανιλια
3 ποτήρια νερό για την μαρμελάδα μας
2 ξυλαράκια κανέλας
1 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 με 40 λεπτά! στην συνέχεια τα ριχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε, δεν μας πειράζει να σπάσουν!!! όταν είναι έτοιμα καθαρά τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τα βράζουμε για 30 λεπτά τότε βάζουμε το ραβδομπλεντερ και πετάμε από μέσα την κανέλα και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε ξανά στην φωτιά που εχουμε χαμηλώσει και ανακατεύουμε μέχρι να σηκώνουμε την μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και να κολλάει επάνω στο κουτάλι μας αρκετό υλικό τότε είναι έτοιμη και την αποθηκεύουμε σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βαζάκια τα βάζουμε ανάποδα για 12 ώρες.
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κσ αλατι
600 γρ ζάχαρη
1 βανιλια
3 ποτήρια νερό για την μαρμελάδα μας
2 ξυλαράκια κανέλας
1 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 με 40 λεπτά! στην συνέχεια τα ριχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε, δεν μας πειράζει να σπάσουν!!! όταν είναι έτοιμα καθαρά τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τα βράζουμε για 30 λεπτά τότε βάζουμε το ραβδομπλεντερ και πετάμε από μέσα την κανέλα και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε ξανά στην φωτιά που εχουμε χαμηλώσει και ανακατεύουμε μέχρι να σηκώνουμε την μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και να κολλάει επάνω στο κουτάλι μας αρκετό υλικό τότε είναι έτοιμη και την αποθηκεύουμε σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βαζάκια τα βάζουμε ανάποδα για 12 ώρες.