Υλικά
1 τεμάχιο μπακαλιάρο κατεψυγμένο εδώ μαγείρεψα με 1 μπακαλιάρο και 1 κοκκινόψαρο για περισσότερη νοστιμιά [γίνετε και με φρέσκο ίδια συνταγή]
4 καρότα κομμένα σε φετούλες η κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 πατάτες κομμένες
2 κολοκυθάκια σε φετούλες η κομματάκια
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψάρι ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι την κοιλιά βγάζουμε τα εντόσθια ,βγάζουμε και τα σπάργανα από το κεφάλι και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου το ξύνουμε λίγο αν έχει λέπια [κοκκινόψαρο ] το καθαρίζουμε το ξεπλένουμε και του στίβουμε λίγο λεμόνι μέχρι να το μαγειρέψουμε [να βράσουν τα λαχανικά]
Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό με λίγο πιπέρι να βράσουν .
μόλις το δούμε να βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά Προσθέτουμε και τα ψάρια χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.Λίγο πρίν το κλείσουμε προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι
Αν το νερό δεν σκεπάζει τα ψάρια οτε μοιράζουμε τον χρόνο στην μέση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τα ψάρια τα καθαρίζουμε όταν κρυώσουν τα βάζουμε στην πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικα .Σουρώνουμε το λίγο ζουμάκι αλλά γευστικότατο που έχει μείνει και περιχύνουμε το ψάρι .
Σημείωση
Μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου λάδι ,και αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το μύλο των χόρτων λίγα η όλα τα λαχανικα και αφού σουρώσουμε το ζουμάκι να τα ρίξουμε μέσα.Γίνετε πολύ νόστιμη , σερβίρουμε και με λίγη μαγιονέζα του πάει πολύ καλή όρεξη !!
Μαγειρική και συνταγές .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές