Για τη ζύμη
250 γρ. Βούτυρο soft ( βιτάμ)
250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
Μια πρέζα αλάτι
500 γρ. Φαρίν απ
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
1 αυγό
Πιπέρι
1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
Φρέσκια ρίγανη ( 1 μικρο κλαδάκι )
Τρίβω τη φέτα και την ανακατεύω με το αυγό, το πιπέρι και τη κρέμα αγάλακτος. Προσθέτω τα φιλαράκια της ρίγανης και ανακατεύω. Ανοίγω τη ζύμη μου σε φύλλο και κόβω με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπ πατ η χρησιμοποιώ ένα πιατάκι του καφε. Βάζω 1 κουταλάκι γεμάτο στο κέντρο και κλείνω τη ζύμη μου . Τη " σφραγίζω" κάνοντας με ένα πηρουνακι τις άκρες της, αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στους 170ο για 20´ περίπου.
Οι λιχουδιές της Εφης