ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.
Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς 40 λεπτά περίπου.
Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.
Προσθέτω τη
βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη Οι Λιχουδιές της Σόφης
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ