Μπορείτε να την φτιάξετε και να την διατηρήσετε πολλές μέρες στο ψυγείο Μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
2--3 ντομάτες κομμένες σε φετάκια
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Ξίδι μυλόξυδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 χούφτα φασολάκια κατεψυγμένα βρασμένα και στραγγισμένα καλά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φασόλια με άφθονο νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε για να φύγει η μαυρίλα τους και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Βάζουμε τα φασόλια σε μία σαλατιέρα , προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φασολάκια ,τον άνηθο, και τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι το πιπέρι καγιέν μηλόξυδο λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.Καλή 'ορεξη !!
*Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την σαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,με μαϊντανό ψιλοκομμένο,με λίγο κόλιαντρο,πάπρικα γλυκιά ,με πολύχρωμες πιπεριές κομμένες λωρίδες με τόνο κι ότι άλλο μας αρέσει !