Πιτσα με ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ δοκιμάσατε;;;;;
Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης και μή !!!
ΖΥΜΗ:
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κύβο νωπή μαγιά
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Σάλτσα με ντομάτα βασιλικό σκορδο θυμάρι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας λίγο λάδι λίγο νεράκι το τριμμένο σκόρδο ή σε σκόνη το θυμάρι το βασιλικό και λίγο αλάτι πιπέρι-ανακατεύουμε ,τα βράζουμε 5 λεπτά κι έτοιμη .
Ζύμη
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη .
Για πίτσα
6 με 7 φετούλες παστουρμά κομμένη σε κομματάκια
5 με 6 φέτούλες μπέικον σε κομματάκια κομμένο
πιπεριά πράσινη σε ροδέλες κομμένη
μανιτάρια
τυρί που λιώνει πχ. γραβιέρα ή γκούντα τριμμένη
Ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη μέσα στο ταψί που θα την ψήσουμε αφού πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο λάδι -το ταψί -
Μετά στρώνουμε από πάνω την σάλτσα.
Έπειτα βάζουμε τον παστουρμά κι από πάνω γραβιέρα τριμμένη ,μπέικον ,μανιτάρια ,πιπεριές.
ΠΡΟΣΟΧΗ .. ο παστουρμάς κάτω πάντα από την γραβιέρα για να δώσει και γεύση αλλά και να μην μας ξεροψηθεί .Ψήνουμε στους 180 αέρα προθερμασμένο φούρνο --αν δεν σας αρέσει ο παστουρμάς εμπλουτίστε και αυτοσχεδιάστε την πίτσα όπως και με ότι σας αρέσει !!!Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή Κυριακη Ταμ"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ