Υλικά
1κιλό σε μπουκίτσες κρέας χοιρινό κατά προτίμηση ψαρονέφρι η από λαιμό
4 μεγάλα κρεμμύδια
8 κουταλιές Βιτάμ
2 κουτ της σούπας ζάχαρη καστανή
6 κουτ της σούπας ξίδι από κρασί
1/2 ποτ του κρασιού σάλτσα σόγιας
1 ποτ του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
λίγο αλεύρι
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέστε τις 5 πρώτες κουταλιές Βιτάμ και τσιγαρίστε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα..
προσθέστε την ζάχαρη και το κρασί,αφήστε λίγο να εξατμιστεί και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφού το έχετε κόψει το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το αλευρώνεται και το σοτάρεται μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα .
Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σβήστε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας...ανακατέψτε....ρίξτε λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της ρίξτε πιπέρι και απολαύστε..!!
* Το βιτάμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι
Συνταγή Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".