Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ραβανί με κρέμα !!!!




Εκπληκτικό γλυκό!!!Φτιάχνουμε το Ραβανί,μόλις κρυώσει προσθέτουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί και απολαμβάνουμε!!

Υλικά

6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
2+1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βιτάμ
1/2 λεμόνι
1 κούπα γάλα ( για το τέλος )

Για το τέλος

1 φακελάκι ζαχαροπλαστικής
2 φακελάκι σαντιγί



 1)  Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη

2)  Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι ,το σιμιγδάλι,τον χυμό,το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπέικιν.

3)  Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


4)  Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο  ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού ( είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου ,είτε από το ψυγείο ) Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου 1 τέταρτο  πριν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο.

5)Τέλος ,το σιρόπι το ρίχνουμε κατ ευθείαν μετά το γάλα .Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Το αφήνουμε λίγη ώρα να πιεί το σιρόπι.

6) Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με την  σαντιγί  με υλικά όπως αναγράδφονται στις συσκευασίες και την στρώνουμε από πάνω από το ραβανί.Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

7) Χτυπάμε την σαντιγί σκέτη και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα.
Κάνουμε με ένα πιρούνι σχεδιάκια και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένο Φιστίκι Αιγίνης .

* Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο με το σιρόπι !!

Ειρήνη Μουδάτσου-


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ