Εύκολη δροσερή γευστική σπέσιαλ τούρτα παγωτό με μπισκότα !!
Υλικά
500 γραμ φυτική σαντίγί
395 γραμ ζαχαρούχο γάλα
Μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
λίγο γάλα φρέσκο
Γλάσο
125 κρέμα γάλακτος
125 γραμ κουβερτούρα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε ανακατεύοντας την κουβερτούρα .
Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει .
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί.
Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε φόρμα τσέρκι 28 cm μπισκότα στα πλάγια και κάτω μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα.
Βάζουμε την μισή δόση κρέμας και ξανά 2 στρώσεις μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε γάλα ξανά κρέμα και κλείνουμε με μπισκότα.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει κι έχει κρυώσει .
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες .
---Στόλισα μπήγοντας παγωτάκια έτοιμα -
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ