Υλικά
2 1/2 κιλά κολοκύθα καθορισμένη
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι γαλέτα
1 κούπα στραγάλια αφράτα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Δυο πρέζες αλάτι
ΦΎΛΛΟ
700 γραμμάρια αλεύρι Μάνα
Νερό όσο πάρει
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί
Έχουμε κόψει την κολοκύθα σε φέτες και την βράζουμε με το νερό και το αλάτι μέχρι να πιει όλα τα υγρά...προσθέτουμε την ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε γαλέτα τα στραγάλια σπασμένα στο μούλτι και την κανέλα....αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το φύλλο σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι χλιαρό νερό και όλα τα ποιο πάνω υλικά...ζυμώνουμε μίση ώρα ξεκούραση το ζυμάρι και .....εμείς ..!
Ανοίγουμε φύλλα 4 λαδωμένα ένα ένα.
Ρίχνουμε κανέλα την γέμιση πάλι κανέλα χοντροκομμένα καρύδια και άλλα 6 φύλλα
αρκετό λάδι επάνω χαράξουμε και την ραντίζουμε με σόδα υγρή λουξ ψήνουμε στους 175 βαθμούς..
(Για το συγκεκριμένο σχήμα χρησιμοποιώ ένα φύλλο. )
Spyridoula Kanellou-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ