Καθαριζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό και ξύδι.
Βράζουμε για 45 λεπτά.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το σωταρουμε σε λάδι.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σελίδα σκόρδο λιωμενη.
Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε χυμό ντοματας, μπαχαρι, δαφνοφυλλο, αλατι, πιπερι και λίγο νερό και σιγοβραζουμε να μαλακωσει το χταπόδι
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονακι και το σουρωνουμε.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι το χταπόδι και ανακατεύουμε.
Όταν ρίξουμε το ζυμαρικο στο χταπόδι πρέπει να υπάρχει αρκετό ζουμί γιατί θα το απορροφησει το μακαρονακι
Reggina Filippou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ