Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ραβανί ... !!!


Αρέσει σε όλους !!!

Υλικά :

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 χαρτί μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

Σιρόπι :

3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
χύμο από 1 λεμόνι

Εκτέλεση :

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών έναν – έναν.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι και τα κάνουμε μαρέγκα.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα λίγο λίγο.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το μπέικιν.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις (όχι αέρα) για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Οσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό).
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά για να μην πήξει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Οταν ψηθεί το γλυκό ρίχνω το σιρόπι.

Πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά (το γλυκό και το σιρόπι)
Το ραβανί πρέπει να μείνει 1 μέρα εκτός ψυγείου. Στο ψυγείο μπαίνει την επόμενη μέρα.

Wonderful Sense