Ενας Χαλβάς μα τι Χαλβάς ??? Χαλβάς με αλεύρι !!!!Ποιο νόστιμος δεν γίνεται !!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250 ml):
Βραζουμε πρωτα το σιροπι:
2 ποτηρια ζαχαρη,
2 ποτηρια νερο για 5 λεπτα!
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι 50 γρ βουτυρο αγελαδινο και το ανακατευουμε να λιωσει!
Ριχνουμε ενα ποτηρι σπορελαιο!
Συνεχιζουμε ριχνουμε περιπου 2 ποτηρια αλευρι αλλα δεν το ριχνουμε ολο κατευθειαν!
Ριχνουμε το ενα ποτηρι πρωτα και ανακατευουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σε 3 δοσεις!
Ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα οχι να καει!
Εαν θελουμε ριχνουμε μεσα καρυδια οπως εγω!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι και ανακατευουμε να δεσει να γινει λειο!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε με κλειστο το καπακι και στην συνεχεια η το τρωμε κατευθειαν με το κουταλι η κανουμε σχεδιο με το κουταλι η το βαζουμε σε φορμακια!
Εαν θελουμε ριχνουμε και κανελλα και τριμμενο καρυδι!
Μπορουμε να ελαττωσουμε την ζαχαρη και να βρασουμε περισσοτερο το σιροπι να δεσει!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!