ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ (250ml):
5 αυγα,
2 ποτηρια ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
μισο ποτηρι γαλα,
μισο ποτηρι γιαουρτι,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
ξυσμα 2 λεμονιων πρασινη σαρκα,
480 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
30 γρ κακαο.
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν!
Ριχνουμε εναλλαξ σπορελαιο-γαλα-γιαουρτι!
Τελος ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι-βανιλια-μπεικιν-ξυσμα!
Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα την φορμα η και το ταψι!
Ριχνουμε το μισο μείγμα!
Πανω στο μείγμα κοσκινιζουμε το κακαο παντου να καλυφτει το μείγμα!
Και τελος βαζουμε το υπολοιπο μείγμα!
Το ψηνουμε στους 180 β προθερμ,αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!