Πιροσκί από τα ωραιότερα !!!
Πιροσκί με τυρί και λουκάνικο..από τα ωραιότερα !!!
Υλικά
250γρ. χλιαρό νερό
1 φακελακι ξηρή μαγιά
2κ.γ. ζάχαρη
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ.αλατι
400γρ. αλεύρι περίπου,η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερο,τη μαγια να διαλυθεί και τη ζάχαρη.
Επειτα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ζυμωνουμε.
Αφηνουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ που το έχουμε λαδωσει λίγο να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλιτσες των 40γρ. και αφήνουμε 5λεπτα.
Ανοιγουμε τη κάθε μπαλιτσα με τα χέρια βάζουμε γέμιση ότι θέλουμε(έβαλα σε κάποια τυρί και σε άλλα λουκάνικο)και κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Αφου τα ετοιμάσουμε αφήνουμε πάλι 5λεπτα και τέλος τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκελαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Εκτέλεση φωτό από κ. Χρυσανθη Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ