Κανταίφια σπέσιαλ !!!
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Υλικά
500 γρ Καντάιφι,
300 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό,
250 γρ ανάμικτα καρυδι-αμυγδαλα-
1 κ γ κανέλα μισό κ.γ.γαρίφαλο,
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε το ταψί!!!
Σε ένα άλλο ταψί ανοίγουμε το Καντάιφι!!
Ισιώνουμε Καντάιφι σε λωρίδες και βάζουμε στις άκρες κάθε λωρίδας γέμιση(καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλλο-φρυγανια αυτά όλα ανακατεμένα)!!!
Και τα τυλίγουμε!
Τα βάζουμε στο ταψί!
Τα Βουτυρωνουμε πολύ καλά και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 β .προθ μέχρι να κοκκινίσουν (εμένα μου πήρε 1 ώρα και 10 λεπτά)!
Πρώτου τα βγάλουμε κάνουμε το ΣΙΡΌΠΙ:
Υλικά:
800 γρ ζάχαρη,600 γρ νερό,100 γρ γλυκόζη!
Εκτέλεση:
Τα βράζουμε 3 λεπτά(μέτρημα μόλις αρχίζει να βράζει)!
Σιροπιάζουμε ζεστά κανταιφια-ζεστο σιρόπι!!!!
Έφτιαξα 12 κομμάτια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!