ΜΌΛΙΣ βγήκαν ζεστά και τραγανά απ' έξω και να λιώνουν στο στόμα κουλουράκια !!!
Κλασική συνταγή.
Σήμερα θα σάς την δώσω σε γραμμάρια.
300 γρ ελαιόλαδο
300 γρ χυμό πορτοκαλιού
250 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα που την λιώνω μέσα στο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
1150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
.
Δουλεύουμε λίγο με το χέρι την ζάχαρη με το ελαιόλαδο να λιώσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι .
Πλάθουμε κουλουράκια στρώνουμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα
Για 15 με 20 λεπτά
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βούλα Πολύζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ