Μπαμπαδάκια !!!
Σας έχω τα ποιο γευστικά,σπιτικά ΣΠΕΣΙΑΛ μπαμπαδάκια!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά::
250 γρ αλεύρι,
2 κ σ.ζαχαρη,
μισό κ.γ.αλατι,
20 γρ μαγιά νωπή,
80 ml γάλα ανακατεμένο με νερό,
60 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό,
3 αυγά χτυπημένα!
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά,την μια κουταλιά ζάχαρη,το γάλα,και 3 κ.σ.απο το αλεύρι τα ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε να φουσκώσει!!
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλάτι και τα ανακατεύουμε!!! Κάνουμε λακουβιτσα και ρίχνουμε την μαγιά!
Ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε!
Τέλος ρίχνουμε λίγο-λιγο βούτυρο και ζυμωνουμε!
Θέλουμε μια ζύμη κολλώδες!
Παίρνουμε τα φορμακια μας,τα Βουτυρωνουμε και βάζουμε μείγμα στο καθένα ως την μέση τους! Αφήνουμε να φουσκώσουν!
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 β.μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
Εμένα μου πήρε 35 λεπτά!
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τα τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι!!!
Ετοιμάζουμε το ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 500 ml νερό,300 γρ ζάχαρη,μισό 🍋 το χυμό του,50 ml. κονιάκ για 5 λεπτά!
Σιροπιαζουμε κρύα γλυκά καυτό σιρόπι!
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση!
Ετοιμάζω την ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ.αχνη ζάχαρη!
Γεμίζουμε τα μπαμπαδακια!
Βάζουμε και πάνω τους σαντιγί και τελειώνουμε με το κερασάκι!
Και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!