Φασόλια με σπανάκι στην γάστρα!!!
Υλικά
500 γρ κόκκινα ξερά φασόλια
300 γρ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο και μαιντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ Πελτέ
Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.
Την άλλη μέρα τα βάζω να βράσουν.
Ρίχνω το πρώτο νερό και τα ξαναβάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζω τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μειωθεί ο όγκος τους.
Προσθετω τα μυρωδικά.
Μεταφερω τα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στην γάστρα βάζω αλάτι πιπέρι τα χορταρικά λάδι και τον πελτέ που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό.
Κλεινω την γάστρα και ψήνω στους 200 μέχρι να μείνει με το λάδι του!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ