Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας !!!
Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας Χωρίς ΜΊΞΕΡ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:
2 αυγά,
100 γρ ζάχαρη,
180 ml καλαμποκελαιο,
200ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
400 γρ αλεύρι,
1 φακ.μπεικιν,
100 γρ καρύδα!!!
ΣΙΡΌΠΙ:
200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
200 γρ ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα καλά!
Ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και τα ανακατεύουμε!
Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγα το αλεύρι ,μπέικιν,καρύδα και ανακατεύουμε!
Βουτυρωνουμε το πυρέξ η ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 5 λεπτά!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε 5 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι πορτοκαλιού!!
Όταν πιει το σιρόπι ρίχνουμε πάνω καρύδα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!