Τέλεια πολύ νόστιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!!!
1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλιου η μανταρινιου,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 κ.γ.σοδα,
2 κ γ μπεικιν,
1 κ γ.βανιλια,
2 κ.ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου,
5 με 6 ποτηρια αλευρι... εδω το ρυθμιζουμε εμεις!!!!
Βαζουμε στην λεκανη το λαδι,την ζαχαρη,τον χυμο και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την σοδα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει!
Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,το ξυσμα και τα ανακατευουμε !
Ριχνουμε πρωτα 2 ποτηρια αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη να μην κολλαει!
Τελος πλαθουμε οτι σχεδιο θελουμε τα βαζουμε στην λαδόκολλα στο ταψι τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού και για νηστίσιμα χωρίς αυγά επάλειψη και τα.ψηνουμε στους 180 βαθ.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Και φυσικά μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!