Μπακαλιάρος γιαχνί !!!Πεντανόστιμο φαγάκι !!!!
Ξαλμυρίζουμε για 48 ώρες περίπου αναλόγως το πάχος του αλλάζοντας νερό .
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες
2 ντομάτες χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
6-7 κομμάτια μπακαλιάρο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι κύμινο
.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και σοτάρουμε προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες τις ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να μυρίσουν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας πολύ καλά... Κατόπιν αραιώνουμε τον πελτέ με νερό το ρίχνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι ίσα με τις πατάτες αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά... Στη συνέχεια απλώνουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου πάνω από τις πατάτες ρίχνουμε λίγο ελάχιστο νεράκι αν χρειάζεται γιατί και ο μπακαλιάρος κατεβάζει νερό, και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου δέσει η σαλτσούλα και και μελώσει το φαγητό μας..✓✓
Έγινε ένα φαγητό πεντανόστιμο λουκούμι 😋👌
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ