Ταχινοκούλουρα εξαιρετικά !!!
ΤΑΧΙΝΟΚΟΥΛΟΥΡΑ !!
ΥΛΙΚΑ:
300γρ.ταχίνι
250 γρ.ζάχαρη
κανέλα 1 κουταλια της σούπας
μπεικιν παουντερ 1 κουταλιά
μαχλεπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλακι του γλυκού 300γρ.χυμό απο φρεσκο πορτοκάλι
κονιάκ 50 γρ.
μέλι 1-2 κουταλιές
αλεύρι για ολες της χρήσεις 700 γρ.(αν χρειαστεί ακομη λιγο προσθέτουμε)
σουσάμι για το πασπαλισμα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ :
Χτυπάμε πολυ καλα την ζάχαρη με το ταχίνι,προσθέτουμε τον χυμο το κονιάκ,το μέλι,το μπεικιν και τα μυρωδικά χτυπάμε λιγο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμενο ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστεί η ζύμη τυλίγουμε με μεμβράνη,πλάθουμε τα κουλουρακια σε οτι σχήμα θέλουμε.Τα βρεχουμε με λίγο νερό με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτα περιπου.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook