Γιαουρτογλυκο!!!!Απλά τέλειο !!!!!
Φτιάξτε την συνταγή μου και θα κάνετε το ποιο ωραίο γλυκο Πάσχα!!!
Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά,
100 γρ ζάχαρη,
1 βανίλια,
20 ml ελαφρύ λάδι,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ!!!
Υλικά για το Σιρόπι:
200 ml γάλα φρέσκο κρύο!!
Υλικά για την γιαουρτοκρεμα:
500 γρ γιαούρτι,
500 γρ κρέμα γάλακτος!!
Υλικά για την σάλτσα φράουλας:
500 γρ φράουλες,
200 ml νερό,
70 γρ ζάχαρη,
20 γρ κορν φλαουρ!
Εκτέλεση παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!
Ρίχνουμε το λάδι!
Και τελειώνουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα και το αλεύρι!
Λαδωνουμε το πυρέξ μας νούμερο 26 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β για 25 λεπτά!
Το βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε πάνω του το κρύο γάλα!
Και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Χτυπάμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μίγμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Έχουμε φτιάξει και την σάλτσα φράουλας και αφού έχει κρυώσει την βάζουμε πάνω στο γλυκό το κρύο!
Η σάλτσα φράουλας:
Βάζουμε στο ΜΟΥΛΤΙ τις φράουλες αφού τις έχουμε πλύνει και κόψει,με το νερό και τα χτυπάμε! Ρίχνουμε το μίγμα σε κατσαρολάκι βάζουμε και την ζάχαρη με το κορν φλαουρ και το βράζουμε 1 λεπτό!
Την κατεβάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την!
Την ρίχνουμε από πάνω κ έτοιμο !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!