ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΑΣΊ !!
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο στα δύο
1 Ποτήρι νερού κρασί
4 - 5 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πλύνει και στραγγίξει το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το αδειάζουμε στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φουρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσουλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμακι δυναμωνουμε την θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Εάν θέλουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο σουρώνουμε το ζουμακι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου επειδή αρέσουν στα παιδιά, πηγαίνει όμως και με μακαρόνια ή ρύζι κούπας.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ