Χορτοπιτούλες φούρνου αφράτες πεντανόστιμες και υγιεινές👌
Είχα στην κατάψυξη από το χειμώνα χόρτα γιαχνερά ψημένα και τα έφτιαξα για τα παιδάκια μου γιατί τρελαίνονται 😋 έκανα και τυρόπιτες με φέτα κασερόπιτες με γαλοπούλα με το ίδιο ζυμαράκι, αλλά δεν πρόλαβα καν να τα φωτογραφίσω βγήκαν στο τραπέζι και έγιναν ανάρπαστα αυτά τα φωτογράφησα μέσα στο φούρνο το πρώτο ταψί που έψησα..😀👍
Για το ζυμαράκι χρειάστηκα:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές ρακί
Χυμό ενός λεμονιού
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει αφράτη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια...
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Εγώ ανοίγω το φύλλο στη μηχανή σε λωρίδες, βάζω γέμιση.. τραβάω το φύλο σκεπάζω τη γέμιση και κάνω άλλη μία τούμπα.... Κόβω με το ροδάκι,
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓
Eκτέλεση φωτό συνταγή από Κ. Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ.