Υλικά
100 gr βούτυρο γάλακτος
100 gr λάδι ελαφρύ
300 gr ζάχαρη
250 gr γάλα
380 gr αλεύρι φαρίν απ
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ. μπέικιν
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. γάλα με 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη να ασπρίσει...
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα...
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με τις βανίλιες και το μπέικιν, εναλλάξ με το γάλα....
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο σκεύη, και προσθέτουμε στο ένα το κακάο ανακατεύοντας το καλά... Διαλύουμε τον καφέ με τέσσερις κουταλιές γάλα το προσθέτουμε στο μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε, και αρχίζουμε να βάζουμε με βαθειά κουτάλα εναλλάξ στο κέντρο της φόρμας μία κουτάλα λευκό μείγμα... μία με κακάο....
Οταν τελειώσει τραβάμε με μία οδοντογλυφίδα γραμούλες απ'έξω προς το κέντρο....
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.στις αντιστάσεις...✓
Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ