Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται!!! Γι’αυτό και εγω θα σας πω μία υπέροχη συνταγή για αφράτα τσουρέκια πού μόλις τα τελείωσα!!!Πεντανόστιμα και μαλακά τσουρέκια σαν ζαχαροπλαστείου, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε!!!!
Υλικά:
6 αυγά,
700 γρ ζάχαρη,
480 ml γάλα φρέσκο,
200 ml χυμο πορτοκαλιων,
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια+200 γρ,
300 γρ βούτυρο αγελαδινό,
50 γρ μαγιά ξερή,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
1 φακ.μαχλεπι,
1 φακελάκι..κακουλε,
1 φακ.μαστχα σκόνη,
3 βανιλιες η 1 κ.γ.υγρη βανίλια!
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ τις μαγιες,2 κ.σ.ζαχαρη,και ρίχνουμε 200 ml γάλα χλιαρό προς ζεστό ανακατεύουμε και ρίχνουμε 200 γρ αλεύρι!
Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 40 λεπτά!
Βάζουμε στην λεκάνη την ζάχαρη,,τα αυγά και τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε το χυμό,τα μπαχαρικά ανακατεύουμε!
Συνεχίζουμε ριχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε!
Τελειώνουμε ρίχνοντας το βούτυρο ζεστό σιγα_σιγα και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!
Γίνεται και σε μίξερ!
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνέχεια λαδωνουμε τον πάγκο ρίχνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια τα οποία τα φτιάχνουμε μπαλάκια!
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Αυτά τα μπαλάκια τα κάνουμε κορδόνια και ανά 4 κορδόνια φτιάχνουμε το τσουρέκι!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 40 λεπτά!
Τελειώνουμε τα αλοιφουμε με αυγό χτυπημένο με γάλα ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!