Λαχανοντολμάδες με γέμιση μανιτάρι πολύ πολύ νόστιμοι !!!
Σημερινό ..Λαχανοντολμάδες με μανιτάρια πολύ πολύ νόστιμοι !!! Αν δεν κάνετε αυγολέμονο είναι κ νηστίσιμοι !!!
Υλικά
1 λάχανο
Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο τριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι
1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά -
.
Εκοψα ψιλά όλα τα υλικά να είναι έτοιμα.
Εκοψα το κοτσάνι γύρω γύρω από το λάχανο κ το έβαλα σε νερό που βράζει έβγαλα τα φύλλα.
Εβαλα λίγο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσα κρεμμύδια -φρέσκο -ξερό-μανιτάρια καρότο κ τα σοτάρισα για λίγα λεπτά.
Αφού σοταριστούν προσθέτω το ρύζι κ τον μαϊντανό ανακατεύουμε κ ρίχνω 1 ποτήρι σχεδόν ζεστό νερό αλάτι πιπέρι κύβο -αν βάλετε -κ μαγειρεύω μέχρι να σωθεί όλο το νερό .
Αρχίζω κ τυλίγω τους ντολμάδες και τους βάζω στην σειρά στην κατσαρόλα .
Επειδή μου περίσσεψε λίγη γέμιση να μην πάει χαμένη τύλιξα λίγα μαρουλόφυλλα αφού πρώτα ζεμάτισα τα φύλλα να μαλακώσουν .
Εβαλα 1 πιάτο από πάνω έριξα 1 ποτήρι ζεστό νερό λίγο λάδι έστυψα κ μισό λεμόνι λίγο αλάτι λίγο πιπέρι κ μαγείρεψα 25 λεπτά βλέποντας να μείνει λίγο ζουμάκι .
Εβαλα στο μούλτι 2 αυγά -μπορείτε κ 1 - έριξα χυμό 2 λεμονιών ΄πρόσθεσα κ 1 κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ και τα χτύπησα ολά μαζί για λίγο.
Εσβησα την εστία κ όπως ήταν η κατσαρόλα το έριξα από πάνω κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε -δεν κόβει ποτέ με αυτόν τον τρόπο μην το φοβηθείτε -
Αφήνω κ παίρνει μία -δύο βράσεις και έτοιμα !!!
Αν νηστεύω βάζω λεμόνι λίγο από το ζουμάκι του που φροντίζω να μείνει λίγο περισσότερο 1 κουταλιά κορν φλάουρ ανακατεύω καλά κ το ρίχνω από πάνω με τον ίδιο τρόπο .
Δεν τους έβγαλα να σας τους δείξω γιατί πρέπει να κρυώσουν λίγο .
Επίσης πρόσθεσα κ λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο κ έβαλα κ λίγο κουρκουμά -προαιρετικά αυτά -.
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !