Συνταγή:
Έβρασα πρώτα 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά και το άφησα να κρυώσει!
Έκανα ένα παντεσπάνι με:
6 αυγα,
80 γραμμαρια ζαχαρη,
80 ml σπορελαιο,
125 γραμμαρια αλευρι,
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια με 20 γραμμαρια ζαχαρη σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε.τους κροκους με 60 γραμμαρια.ζαχαρη και 1 βανιλια!
Ριχνουμε 25 ml λαδι!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε με μαριζ!
Προσθετουμε την μιση μαρεγκα και ανακατευουμε πολυ απαλα!
Ριχνουμε και το υπολοιπο λαδι και ανακατευουμε!
Τελος προσθετουμε την υπολοιπη μαρεγκα και ανακατευουμε απαλα!
Τοποθετουμε λαδοκολα στο ταψι το ρηχο του φουρνου και τοποθετουμε το μείγμα το ισιωνουμε απαλα και το τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεσαια σχαρα αντιστασεις στους 180 βαθμους για 15 λεπτα!
Στην συνεχεια τοποθετουμε μια λαδοκολα στον παγκο το αναποδογυριζουμε βγαζουμε την λαδοκολα το αφηνουμε να κρυωσει!
Χτύπησα 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα σοκολάτας μους!
Αρχίνησα Συναρμολόγηση:
Έκοψα το παντεσπάνι στην μέση!
Έβαλα το ένα πάνω στην πιατέλα!
Το σιροπιασα!
Έβαλα κρέμα σοκολάτας και έβαλα πάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιασα!
Τελείωσα έβαλα πάνω κρέμα σοκολάτας το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει!
Τέλος χτύπησα 200 γρ κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη ,50 γρ κακάο και διακόσμησα με τριμμένη σοκολάτα και την σαντιγί!
Και φυσικά τέλος φράουλες!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!