Σπυρωτος,πολύ γευστικός Χαλβάς με Παγωτό και Σταφίδες !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ :
Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml σπορελαιο,1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα και στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 100 γρ σταφιδες!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο ,1 κ.σ.μελι 1 ξυλακι κανελας 2 λεπτα!
Στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!
Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα!
Και στην συνέχεια γεμίζουμε τα φορμακια βάζοντας μέσα στην μέση παγωτό παγωτό οταν είναι να σερβίρουμε!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!