Η πιο εύκολη και αφρατη συνταγή για Σπιτικόυς Λουκουμάδες! Φτιάξτε την συνταγή αυτήν και ταξιδέψτε σε αναμνήσεις καλοκαιρινών διακοπών!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
250 ml γαλα ζεστο φρεσκο,
20 γραμμαρια μαγια.νωπη,
80 ml σπορελαιο,
20 γραμμαρια ζαχαρη
2 αυγα,
1 βανιλια,
600 γραμμαρια αλευρι φαριναπ!!!
Βαζουμε στο μπολ γαλα-μαγια και ανακατευουμε με.πιρούνι!
Ριχνουμε το σπορελαιο-αυγα-αλατι και ανακατευουμε με πηρουνι!
Ριχνουμε τα 30Ο γραμμαρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 250 γραμμαρια αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για.1 ωρα!
Στην συνεχεια βάζουμε τα 50 γραμμαρια αλευρι στον παγκο βάζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε ελαφρως περνωντας το λιγο λιγο!
Ανοιγουμε την ζυμη σε παχυ φυλλο και με το στομιο ενος ποτηριου κοβουμε δισκακια και τα τοποθετουμε στο ταψι!
Κανουμε και στο καθενα τρυπα με καπακι απο αναψυκτικο!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!!
Εαν θελουμε τα.ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν απλα να γνωριζετε οτι εχουν μεγαλη διαφορα με τα τηγανιτα συνηθως ντονατς λουκουμαδες στον φουρνο βγαινουν σαν ψωμακια δοκιμασμενο!!
Οποτε στο τηγανι βαζουμε 1 κιλο σπορελαιο μολις ζεσταθει τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες!
Και κατευθειαν σε.μπολ με ζαχαρη!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!