.
.
Σημερινό ..Φαγητό με πολύ νόστιμη σαλτσούλα ..Κρέας χτένι που λιώνει στο στόμα ..Μπουκιά κ συχώριο !!!
ΥΛΙΚΑ
700γραμ μοσχάρι-σπάλα -ποντίκι-ή χτένι-
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κρέατος-προαιρετικα-
1 φλυτζ,τσαγιού χυμό ντομάτας
1/5 κουτ,γλυκού σκόνη τζίτζερ
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
1/2 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του νερού ρύζι.
Πλένετε κ σκουπίζετε το κρέας κ το κόβετε σε μικρούς κομμάτια.
Ξύνετε το κρεμμύδι κ το σκόρδο κ το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας κ το λάδι.
Τα σοτάρετε 8 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά.
Αλατοπιπερώνετε κ ρίχνετε κ τον κύβο κρέατος -προαιρετικάν-εγώ έβαλα για νοστιμιά-
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Ρίχνετε τον πελτές ντομάτας διαλυμένο σε ζεστό νερό κ τον χυμό ντομάτας .
Σκεπάζετε την κατσαρόλα κ μισομαγειρεύεται για 40 λεπτά περίπου.
Ανοίγετε κ προσθέτετε την σκόνη τζιτζερ την γλυκιά πάπρικα κ τον κουρκουμά κ αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα κ κατεβάζετε από την φωτιά.
Η σάλτσα πρέπει να την δείτε μα έχει μελώσει κ δέσει.
ΡΥΖΙ
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι 3 κουτ σούπας περίπου να ζεσταθεί,
Προσθέτω 1 ποτήρι του νερού ρύζι κ σοτάρω για λίγα λεπτά.
Προσθέτω 3 ποτήρια νερό λίγο αλάτι πιπέρι κ σιγομαγειρεύω .
Με το που θα τελειώσει το νερό το ρύζι μας θα είναι έτοιμο κ σπυρωτό.
ΣΑΛΑΤΑ
Λάχανο ψιλοκομμένο καρότο τριμμένο κ μια σως με μία κουταλιά σούπας γιαούρτι 2κουτ σούπας μαγιονέζα λίγο αλάτι μπόλικο λεμόνι λίγο λαδάκι ..ανακατεύω καλά ΄ρίχνω από πάνω !Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!