ΥΛΙΚΑ
300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
3 φλιτζ,του καφέ κριθαράκι χοντρό ή 210 γραμ.
1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
3 ντομάτες ώριμες
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
ελάχιστο αλάτι κ πιπέρι
Τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι ,ρίχνετε το κρεμμύδι το σκόρδο κ τον κιμά και τα τσιγαρίζετε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχς με ξύλινη κουτάλα .
Λιώνετε σε ένα μπολ τις ντομάτες με τα χέρια σας πολύ καλά.
Διαλύετε μέσα στις ντομάτες τον πελτέ της ντομάτας κ τα αδειάζετε στην κατσαρόλα .
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κ το αλατοπίπερο.
Προσθέτετε κ ενάμιση ποτήρι ζεστό νερό.
Σκεπάζετε τηξ κατσαρόλα,χαμηλώνετε την φωτιά κ σιγοβράζετε 50 λεπτά περίπου .
Ρίχνετε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό ,δυναμώνετε την φωτιά κ μόλις το φαγητό αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι.
Ανακατεύετε ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε 10-12 λεπτά περίπου.
Κοιτάζετε το φαγητ΄'ο μήπως έχει πήξει πολύ κ ρίχνετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά ,αφήνετε λίγο να μείνει και σερβίρετε ..Απίθανο κ πολύ εύκολο !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !