Κάντε χαμό να το μάθουν όλοι Τσουρεκοκεικ Βασιλόπιτα Πανετόνε !
Ξαφνιάστε τους αγαπημένους σας ανθρώπους !!! 🌲 🌲 🌲 🌲 🌲
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο αλευρι για τσουρέκια η για όλες τις χρήσεις,
500 ml γαλα φρεσκο ,
250 γραμμαρια βουτυρο αγελαδινο,
2 βανιλιες,
2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
1 κουταλακι του γλυκου μαχλεπι,
1 κουταλακι του γλυκου κοφτο μαστιχα σε σκονη,
μισο κουταλακι του γλυκου κακουλε,
3 φακελακια ξερη μαγια,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
200 γραμμαρια ζαχαρη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε το γαλα.ζεστο σε ενα μπολ ριχνουμε τις μαγιες και απο την ζαχαρη 3 κουταλιες της σουπας και ανακατευουμε με συρμα ριχνουμε μερικες κουταλιες απο το αλευρι και κανουμε ενα πηχτο χυλο!
Το σκεπαζουμε μεχρι να φουσκωσει να αφρισει!
Βαζουμε.στην λεκανη το αλευρι,τις βανιλιες,το ξυσμα,τα μυρωδικα,το προζυμι και ανακατευουμε με το χερι!
Σε ενα μπολ βαζουμε 3 αυγα και την ζαχαρη και τα ανακατευουμε ελαφρως και τα ριχνουμε στο αλευρι με τα υπολοιπα υλικα που εχουμε!
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο ζεστο το βουτυρο και ζυμωνουμε θελουμε λεια.αφρατη μαλακη ζυμη!
Την κανουμε μπαλα και την χαραζουμε σταυρο!
Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια την παταμε να ξεφουσκωσει !
Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι 28 η και 30 το
βαζουμε στην ζυμη το φλουρι και την τοποθετουμε μεσα την παταμε και την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος την αλοιφουμε.ελαφρως με κροκο αυγου και ψηνουμε.στους 180 βαθμους τελευταια.σχαρα αντιστασεις μεχρι να ροδοκοκκινίσει καλα!
Τρυπαμε απο τα πλαγια με ξυλακι απο σουβλακι να.δουμε εαν ψηθηκε!!!!!
Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!