Μόλις τελείωσα από τα ωραιότερα μελομακάρονα αντε και Καλές γιορτές να έχουμε !!!
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲.
Έφτιαξα πρώτα το Σιρόπι από βραδυς:
750 ml νερό,750 γρ ζάχαρη,3 φλούδες πορτοκαλιού,1 ξυλάκι κανέλας,200 γρ μέλι!
Το έβρασα χωρίς το μέλι για 8 λεπτά το κατέβασα έβγαλα τις φλούδες πορτοκαλιού έριξα το μέλι το ανακατεψα και το άφησα στην άκρη!
Και αρχίνισα:.
Κοσκινισα σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και έριξα μέσα 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι!
Σε μια άλλη λεκανιτσα έριξα 500 γρ λάδι καλό με 250 γρ ζάχαρη και τα ανακατεψα καλά με σύρμα! Πρόσθεσα 100 γρ κονιάκ,250 γρ χυμό πορτοκαλιού που μέσα διέλυσα1 κ.γ.σοδα,ξύσμα δύο πορτοκαλιών,1 κ.γ.μπεικιν,3 κ.γ.γεματα κανέλα,μισό κ.γ.γαρυφαλο!
Τελείωσα έριχνα σε δόσεις το αλεύρι _σιμιγδαλι και ίσα που ανακάτευα με ξύλινη κουτάλα!
Μόλις απορρόφησε το αλευρι_σιμιγδαλι σταμάτησα!
Στην ουσία τα ανακατεψα 1 λεπτό! Η ζύμη μαλακή και λεία και λιπαρή!
Τα έπλασα τα έβαλα στα ταψιά τα τρύπησα με πηρούνι και τα εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά!
Και μόλις τα έβγαζα τα σιροπιαζα στο κρύο σιρόπι!
Σιροπιαζα ρίχνοντας τα στο σιρόπι πεντε_ πέντε τα άφηνα για 2 λεπτά γυρνώντας τα και τα έβγαζα!
Τέλος έβαλα σε ένα ποτήρι 2 κ.σ μέλι με λίγο από το σιρόπι το ανακατεψα καλά και πέρασα με πινέλο όλα τα μελομακάρονα! Και φυσικά για τελείωμα τριμμένο καρύδι!
Έφτιαξα 70 κομμάτια!
Και προσοχή στο αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει 🌲🌲🌲🌲
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!