O Χριστουγεννιάτικος Κορμός 🌲…Είναι ακαταμάχητος οπότε Χριστούγεννα χωρίς κορμό δεν γίνεται! Μόλις τον τελείωσα,εύκολος γευστικός πολύ πολύ εξαιρετικός!!!
Υλικά:
400 γρ μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπουλου,
200 ml γάλα φρέσκο,
125 γρ ζάχαρη,
60 γρ κακάο,
150 γρ βούτυρο,
60 ml κονιάκ,
200 γρ κουβερτουρα,
100 γρ φυστίκια λευκά καβουρδισμένα!
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ!
Βάζουμε στην κατσαρόλα στην εστία το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη τα ανακατεύουμε μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση!
Το ρίχνουμε στα μπισκότα προσθέτουμε και το κονιάκ τα ανακατεύουμε!
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε κατάψυξη για 3 ώρες!
Λιώνουμε την κουβερτουρα και ρίχνουμε μέσα τα φυστίκια!
Βγάζουμε το κρύο κορμό από την κατάψυξη το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε πάνω την σοκολάτα! Και ξανά στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!