Χριστουγεννιάτικος Κορμός (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)!!!
Φανταστικός Χριστουγεννιάτικος Κορμός (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)!!!
Υλικά:
Για την κρέμα:
-240 γρ. τυρί κρέμα
-70 γρ. άχνη
-1 βανιλίνη
-120 γρ. Κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά, κρύα
Για το παντεσπάνι:
-70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-25 γρ. άχνη
-30 γρ. κακάο
-70 γρ. καυτό νερό
-5 κρόκοι
-85 γρ. ζάχαρη
-5 ασπράδια
Για την γκανάζ:
-120 γρ. κουβερτούρα 55%
-100 γρ. καυτή Κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά
-150 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την άχνη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο, το καυτό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τα 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα.
Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα 70 γρ. ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απαλά.
Κοσκινίζουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα ρίχνοντας μέσα σε δόσεις και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί κουζίνας με στρωμένη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 13’.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει με μια πετσέτα από πάνω.
Κόβουμε τις άκρες από το παντεσπάνι ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο.
Αφρατεύουμε την κρέμα και με ένα κορνέ την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι για να μη σπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και την καυτή Κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10’-15’.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την γκανάζ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και απλώνουμε πάνω στον κορμό.
Με ένα πινέλο κάνουμε γραμμές στον κορμό (αλείφοντάς τον).
Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=iLyIzPj5HaI