Υλικά:
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
125 ml χυμό πορτοκαλιού,
125 γρ γάλα,
200 ml ελαφρύ λάδι,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
300 γρ αλεύρι,
1 φακελακι μπέικιν!
Υλικά κρέμας πορτοκαλιού:
240 ml χυμο πορτοκαλιού,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ της σούπας γεμάτη κορν φλαουρ!
.
Εκτέλεση κέικ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε το λάδι,το χυμό και το γάλα!
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαριζ!
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλά την φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα!
Ψήνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα! ❤️ Εκτέλεση κρέμας:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς!
Την κατεβάζουμε την αφήνουμε να χλιαρυνει και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!