Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι!!!

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι – τέλεια βελούδινη σάλτσα πεντανόστιμο!!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρουμε το χοιρινό μου (1 κιλό) σε μικρά κομμάτια.
Στην συνέχεια ρίχνω 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φρέσκο, 5 σκελίδες σκόρδο, μανιτάρια (μια κονσέρβα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνω 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μια κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, 5 κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, ένα φύλλο δάφνης, χυμό από μισό πορτοκάλι

Προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις γίνει το κρέας μου.
Διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ με χυμό από μισό λεμόνι και ζουμί από το χοιρινό μου, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρώς.

Αποσύρουμε από την φωτιά…
Φτιάχνουμε το πιλάφι μου από το ζουμί του χοιρινού

Η Συνταγή είναι από κ.Ανδριάνα Μεϊντανά – Ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!