Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου-Εβαλα lourpak
4 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου των 250 γραμ έκαστη
1κ μισό φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ μισό κουταλιά σούπας αλεύρι γ.χ
1 μασουράκι βανίλια
.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα κέικ .
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με το τυρί κρέμα κ την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .
Χτυπάμε κ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε κ την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μαρίζ το αλεύρι και την βανίλια.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα του κέικ, που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Όταν ψηθεί το cheesecake, θα έχει πάρει χρώμα καμένου και θα έχει φουσκώσει πολύ, όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, σε λίγο θα ξεφουσκώσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη προαιρετικά !!
allrecipes
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !